20201011_134541.jpg (248 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас је свечано отворио Првенство Републике Српске за старије пионире и пионирке у атлетици, које је прво атлетско такмичење у Требињу организовано послије више од 15 година, а први пут на тек завршеној атлетској стази.

Градоначелник Ћурић је у пригодном обраћању истакао да је одлука о изградњи модерног атлетског стадиона била више него добра и да је то био одличан потез за развој атлетског спорта у Требињу.

20201011_134900.jpg (222 KB)

„Требиње је домаћин једном оваквом такмичењу послије много година, због чега морам да изразим велику захвалност организаторима, чиме су потврдили да су препознали наше напоре да развијамо и унапређујемо спортску инфраструктуру. Развој спорта је веома важан и из тог разлога је град Требиње донио одлуку да изгради рефлекторе на стадиону, а ХЕТ ће ускоро завршити изградњу затвореног базена. Завршетком овох пројеката, Требиње ће имати најбољу спортску инфраструктуру у окружењу за одржавање припрема и такмичења на високом нивоу, што ће позиционирати наш град као спортског лидера региона“, рекао је градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Предсједник Атлетског савеза РС Душко Ивичић је изразио наду да ће данашње такмичење у атлетици у Требиње бити само увод у што више такмичења на требињском стадиону.

Учеснике Првенства Републике Српске за старије пионире и пионирке у атлетици је испред организатора, два атлетска клуба из Требиња поздравила и Весна Зуровац, предсједник Атлетског клуба „Леотар“.

20201011_134711.jpg (228 KB)

"Драго ми је да смо добили прилику за промовисањем атлетске стазе и што смо пружили могућност послије дуго времена нашој дјеци да се такмиче у свом граду“, казала је она.

На такмичењу на стадиону "Полице" учествује преко 100 такмичара из свих крајева Републике Српске.

Такмичење се одржава под покровитељством града Требиња, уз техничку организацију АК "Леотар", АК "Требиње", у сарадњи са Спортским друштвом "Леотар“.