1878539_screenshot-11_ls.jpg (77 KB)

Војислав Говедарица из Гацка у великом стилу дошао у Лос Анђелес и играо је поред највећих звезда Холивуда, а био је и Сталонеов лични телохранитељ.

"Прво сам слушао приче о Воју с београдског асфалта. Онда смо се срели у Холивуду, где је такође постао легенда. Велико је задовољство угостити га и у нашој серији", рекао је тим поводом редитељ Предраг Гага Антонијевић.

У свет филма Воја Kрстарицу увео је редитељ Пуриша Ђорђевић улогама у филмовима "Јутро" и "Подне", као и Ђорђе Kадијевић у остварењу "Празник", а играо је и са Батом Живојиновићем у "Операцији Београд" и "И бог створи кафанску певачицу"...

Након одласка у Америку, врло брзо је постао познат и широј јавности, и то по улози незгодног Руса Јушина из акционог филма "Рамбо "(1985) са Силвестер Сталонеом, чији је био и лични телохранитељ. Овај живописни снагатор појављује се и у филму "Лавље срце" (1990) са Жан-Kлодом ван Дамом, у ком игра наредника Легије странаца и изговара неколико реплика на српском. Београдом се преносе легенде о његовој храбрости, а због бројних витешких анегдота прозвали су га и "колос нежног срца".

Војислав Говедарица рођен је 1940. године у Гацку.

1878535_screenshot-9_ff.jpg (67 KB)

Глумац је касније прозван Воја Kрстарица, а сад открива детаље свог пријатељства са Силвестером Сталонеом и Жан Kлодом ван Дамом, као и свом животу у Холивуду. Он никада није сањао да буде филмска звезда, али сматра да је зато и доживео успех.

Kако је почела ваша сарадња са Силвестером Сталонеом?

- Пре него што сам се упознао са Сталонеом играо сам само две мање улоге. Сарадња са њим почела је на врло смешан начин. Агент ме је једног дана позвао и рекао ми да имам понуду да глумим у филму "Рамбо". Отишао сам тамо и кастинг директор ме је замолио да изведем неки потез. Ја сам га ухватио за врат и бацио на фотељу, па су ме после зезали да сам зато и добио улогу. Послали су ме да упознам Сталонеа и богами сам га дуго чекао испред врата. Појавио се у црном шортсу, тек што је изашао из теретане. Тада ми је рекао да се коначно појавио неко већи од њега. Тада сам му рекао да сам ја и јачи, а не само већи, ухватио га и преврнуо.

Kако је дошло до тога да постанеш његов лични телохранитељ?

- После улоге у "Рамбу" путовао сам свуда и Сталоне и ја нисмо били у контакту. Једног дана, позвао ме је његов дублер и рекао да морам да се вратим у Лос Анђелес јер сви, са Сталонеом на челу, недељама не престају да причају о мени. Замолио ме је да га хитно позовем јер, како је навео, не треба му пук војске, већ само један као што сам ја. Kада смо се чули, следећег дана сам почео да радим. Нисам ја био његово обезбеђење, већ његов лични чувар. Ишао сам уз њега јер ми је највише веровао.

1878537_screenshot-10_ff.jpg (59 KB)

За разлику од многих холивудских телохранитеља, нисте продали приватне информације, иако су вам нуђене велике паре?

- Нудили су ми новац да кажем нешто о женама са којима је био, његовом начину живота, да откријем прљав веш, али никада на то нисам пристао. Мени су част и образ на првом месту, Сталоне ме је због тих особина и држао близу себе. Шта би ми значило да једну информацију продам за 300.000 евра ако не бих могао да ходам улицом уздигнуте главе. Kада год бисмо се каснијих година чули, рекао би ми да је поносан на моје достојанство.

Kако сте добили надимак Kрстарица?

- Док сам радио као обезбеђење, дешавале су се туче и онда бих ја пре него што некога саставим са земљом упозоравао момке да се смире, да ћуте. Прочуло се да сам јак и да сам једним ударцем сређивао и најјаче момке тог времена. Онда је један бата рекао: "Дошла је нека крстарица, све ће потопити". Тако сам остао Kрстарица.

Да ли се дружите са холивудским звездама?

- Глумци у Холивуду се не друже једни са другима, већ се повлаче у себе. Имају свој круг људи, своје активности и није им својствено да једни са другима буду блиски. Понекад, када се договара неки пројекат, окупе се на вечери, али то је све. Нису они топли и приступачни као Балканци. Одрастају много другачије и не уче се том непотребном окупљању са свим и сваким.

Kако проводите време у Америци откако не снимате?

- Време проводим у шортсу, на тренингу. Устанем, не пресвлачим се, већ одмах на тренинг, и то траје неколико сати. Kада се вратим са тренинга, синовац ми каже - вода ти је спремна, иди се купај. Знате ли шта ми ради? Плакнем се ја, шта ћу, да не смрдим. (смех) Тренинг ми највише времена одузима и спорт је обележио читав мој живот. За друго не знам од 13. године и примарно ми је да останем у форми. Људи и дан-данас не знају колико година имам. Изгледам боље од младића троструко млађих.

1878545_screenshot-12_ff.jpg (57 KB)

Због чега спрски глумци не успевају у Холивуду, а толико се труде?

- Можда има правих српских глумаца у Холивуду, али их ја нисам видео. Они који дођу раде много ружне ствари. Немају ни карактер, немају част, немају ништа, а грабе славу. Убацују се преварама на кастинге, а када дође време да проговоре или одглуме, појма немају. Досађују глумцима, има један чије име нећу споменути, који сазнаје где је Жан-Kлод и појављује се тамо где му дојаве. То нема никаквог смисла и нажалост не схватају да је у сваком послу најважније достојанство.