nesic-curic.JPG (141 KB)

Вршилац дужности директора ЈП „Путеви РС“ Ненад Нешић и градоначелник Требиња Мирко Ћурић посјетили су данас радове на саобраћајници Требиње - Љубиње и озваничили почетак рехабилитације овог магистралног пута, за шта су Влада Српске и ово јавно предузеће  издвојили 12.379.000 КМ.

Пројектом је предвиђено уклањање оштећеног и пресвлачење пута новим асфалтом,  на постојећој траси, а у укупној дужини од 59 километара.

put-trebinje-ljubinje.JPG (158 KB)

Радови ће бити извођени фазно, а носилац посла је Јавно предузеће „Херцеговина-путеви“.

„Рок је завршетак свих радова је 36 мјесеци, а оно што вам могу обећати – уколико нам временски услови буду дозволили - све радове ћемо завршити у идућој години. Слој асфалта биће 5 центиметара, а ради се најквалитетнијим материјалом, тзв. дијабазом. Уз коловоз, урадићемо и комплетну рехабилитацију саобраћајне сигнализације, те заштитне ограде у дужини од 10 и по километара“, казао је Нешић новинарима, додајући да је овим пројектом планирана искључиво рехабилитација пута по постојећој траси, те да је у плану и нови пројекат, са трећом успонском траком.

Градоначелник Мирко Ћурић захвалио је Влади Српске на издвојеним средствима, истичући  да је ријеч о најкритичнијем прилазном путу нашем граду.

„Наравно да тих дионица има још, али у сарадњи са Владом и Путевима Српске планови постоје и за наредни период. Имало смо и раније састанке који су водили у правцу да се за убудуће обезбиједе средства и за дионицу пута према Никшићу, а знамо да постоји и донација Владе Србије за пут Тјенштиште-Фоча-Шћепан Поље“, казао је Ћурић.