pandurevic BANJA LUKA l Srpska demokratska stranka (SDS) izvjesno neće ulaziti u koalicije sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na entitetskom nivou, rekla je danas u Banjaluci članica Izbornog štaba SDS-a Aleksandra Pandurević.
"Mi smo dva različita svijeta. SDS se bori protiv korupcije, a SNSD je promoter korupcije. SDS se bori za poboljšanje ekonomske situacije, a SNSD se borio za zaduženje i pljačkanje budžeta i ne vidim kako bi bilo moguće nas i njih spojiti", navela je Pandurević.
Ona je na konferenciji u Banjaluci rekla da dosad nisu imali razgovore ni s jednom političkom strankom o mogućim koalicijama u RS-u.
Na nivou BiH će, kaže, praviti koalicije samo s onima koji omogućavaju bolji život građana, ali neće u vlast samo zbog fotelja.
Ponovila je da su u SDS-u zadovoljni osvojenim rezultatima na izborima, jer je broj glasova za poslaničke mandate u Narodnoj skupštini RS-a porastao za gotovo 50 posto.
Konstatirala je da je sasvim izvjesna pobjeda kandidata Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, dok je, tvrdi, neizvjesna do kraja izborna utrka za funkciju predsjednika RS-a, ali očekuju pobjedu njihovog kandidata Ognjena Tadića.
SDS zabrinjava, kazala je, veliki broj nevažećih glasačkih listića, od šest posto, što je više od onog koji je osvojila Socijalistička partija.
Pandurević je još navela i da su zbog određenih provjera zatražili izvještaj banjalučke Izborne komisije, ali nisu ga dobili.
Fena