PA030062.JPG (140 KB)

У организацији Народне библиотеке „Владимир Гаћиновић“ у Дому културе „Јевто Дедијер“ у Билећи синоћ је промовисана збирка пјесама „Цвијеће и (не)цвијеће, аутора Горана Ивића.

Горана Ивића живот је носио разним путевима, од Сарајева гдје је рођен, преко Билеће гдје је завршио основну и средњу школу до Новог Сада, гдје је завршио факултет и гдје и данас живи и ради. Како је истакао, највише се осјећа Билећанином и ова збирка је скоро у цјелости посвећена управо Билећи.

О збирци „Цвијеће и (не)цвијеће говорила је директор Народне библиотеке Ирена Дунђер, која је истакла да се у збирци преплићу „разиграност срећног дјетињства, њежне емоције према жени, родитељима, завичају али и туга и меланхолија због пролазности живота, младости, због неповрата безбрижних дјечачких дана, огорченост и бол због окрутности и отуђености свијета у коме данас обитавамо“.

PA030058.JPG (160 KB)

Одабране стихове из књиге „Цвијеће и (не)цвијеће говориле су ученице Средњошколског центра „Голуб Куреш“ у Билећи Дарија Куљић и Драгана Бољановић, док је акордима на гитари програм уљепшао Димитрије Самарџић.