На шалтерима Пошта Српске јутрос је почела исплата мартовских пензија за кориснике из Требиња, Билеће, Љубиња, Ластве и на Моску, потврђено је за Радио Требиње у требињској радној јединици Пошта Српске.

penzioneri-penzije.jpg (167 KB)

За пензионере из Невесиња, Гацка и Берковића исплата пензија у Поштама Српске почеће сутра.

Мартовске пензије исплаћују се и на комерцијалним банкама у нашем граду.

Поводом пандемије вируса корона, Фонд за пензијско и инвалидско осигурање РС саопштио је да пензионери, преко једнократне пуномоћи  коју ће дати својим најближим, могу на безбједан начин подићи своју пензију за март у банци у којој имају рачун.

Образац једнократне пуномоћи може се преузети са сајта Фонда www.фондпиорс.орг, у пословницама Фонда, са сајта банака и банкама широм Републике Српске.

Из Фонда напомињу да једнократну пуномоћ није потребно овјеравити код било ког надлежног органа него само попунити личним подацима корисника пензије, као и лица којем се даје пуномоћ, уз обавезно потписивање обрасца.

"Лицу од повјерења којем сте дали пуномоћ дајете и своју личну карту и он ће несметано подићи вашу пензију у банци. Нема никакве потребе да се за подизање пензије формирају дуги редови пред банкама - при чему пензионери доводе у опасност потенцијално ширења вируса угрожавајући како своје, тако и здравље других", саопштили су из Фонда ПИО.