Trebinje-gitarijada 1.jpg (194 KB)

Синоћ је на љетној сцени Дома младих почела седма по реду Требињска гитаријада “Мосток“.

Част да отвори гитаријаду припала је домаћим снагама, требињском бенду 7.Небо . У сат времена наступ својом енергијом и пјесмама успијели су да покрену публику. Представили су своје „старије“, али и новије пјесме. Овај бенд се труди да свира ауторску музику и то им за сада добро иде. Митар, Милан и Петра су и синоћном свирком показали са су одличан бенд који публика воли и подржава, па ни бис није изостао.

Trebinje-gitarijada 4.jpg (71 KB)

Посље њих на бину су се попели момци из бенда“ KОБ“ из Kостајнице. Они су били учесници и прошлог „Мостока“. Kомбинацијом ауторских пјесама и обрадама  домаћих и страних хитова на њихов (хеви) начин забављали су публику. Вања Цвијановић пјевач и гитариста овога бенда  за наш портал је рекао “Другу смо годину за редом у Требињу. Предивно је овдје,  увјек смо  добро дочекани и волимо доћи, искрено смо се сами јавили за овај наступ, жељели смо да дођемо и свирамо поново на гитаријади. Данашња сцена на тај начин и  функционише, да свираш на мјестима гдје се може свирати оно што се воли и пред људима који воле ту врсту музике.“ Бенд је концертно активан овога љета, а ускоро улазе у студио да снимају нови материјал.

trebinje-gitarijada 2.jpg (238 KB)

Задњи бенд који се представио требињској публици је био бањалучки „Multicultus“. Они су побједници неколико фестивала, међу којима и прошлогодишње мостарске гитаријаде „На путу за југ“ и Бањалучке гитаријаде. За оне јој не знају, ријеч је о прогресив  рок  бенду уз примјесе блуза, метала и других музичких жанрова. Својом синошњом свирком су доказали да је ријеч о бенду који заиста сјајно свирају и имају квалитетне пјесме. У бенду је и један билећанин, Лука Kуреш који свира гитару, а некада је наступао пред требињском публиком са тадашњим бендом „Kлинт Иствуд“. У сваком случају један бенд вриједан пажње пред којим је озбиљна каријера.

Trebinje-gitarijada 3.jpg (72 KB)

Дејан Мирковић, директор ЈУ „Дом Младих“ који  је организатор гитаријаде нам је рекао : „Задовољни смо, по реакцијама публике изгледа да је одабир бендова био више него добар за прву ноћ гитаријаде, рекло би се да су сви који су дошли вечерас задовољни.  Позвао бих публику да дођу и вечерас јер имамо још три кавалитетна бенда. То су бенд „NIANSE“ из Дубровника, „Hemmoterapia“ из Београда и звјезде гитаријаде „Најда и Смаковање“. Позвао би све које воле овај звук да дођу и уживају вечерас уз понуђене извођаче. Да напомем да је улаз бесплатан.“

Свакако вриједи отићи и вечерас на љетну сцену Дома младих и погледати наступе понуђених бендова.

Љубитељи рок звука ће уживати уз групу „NIANSE“ из Дубровника, док ће љубитељи тврђег звука моћи да уживају уз треш метал бенд „Hemmoterapia“ из (Новог)Београда.

Посебно ће уживати љубитељи звука групе Смак, јер ће Најда, други пјевач групе Смак управо са пратећим бендом Смаковање извести њихове највеће хитове.

Trebinje-gitarijada 5.jpg (127 KB)