ТРЕБИЊЕ I Радници Јавне установе за предшколско васпитање и образовање дјеце „Наша радост“ отпочели су радове на реновирању објекта вртића у насељу Полице.

Kако је планирано, биће урађена унутрашња и вањска изолација, и санација дијела фасаде на овом објекту.

Александар Вукановић, директор ове установе потврдио је за Радио Требиње да су потребна средства обезбијеђена из властитих извора.

Радови ће бити завршени до краја мјесеца, до када је планирано да просторије вртића буду потпуно опремљене за прихват малишана“, истакао је Вукановић.

Према његовим ријечима, почетком априла у овом објекту, по први пут у Јавној установи за одгој дјеце „Наша радост“ ће почети са радом  млађа јасличка група.

„Ова група до сада није постојала у нашем вртићу. Полазници су малишани старости од једне до двије године. Тренутно имамо интересовање родитеља за дванаесторо дјеце овог узраста. До почетка рада биће набављен нов инвентар и дидактички материјал за ову групу“, рекао је он.

Kако је најавио Вукановић, план је да  ускоро буду отворена подручна одјељења вртића у Ластви и на Дражин Долу.

Предшколско образовање није луксуз, дјеца из руралних подручја имају право на предшколско образовање и обавеза сваког друштва је да им то омогући. То није трошак, то је инвестиција у будућност.“, закључио је Вукановић.
М.И.