IMG_4690

TREBINJE | U Trebinju je u održan drugi turnir Regionalne rukometne lige za mlade, a prvo mjesto na turniru osvojili su rukometaši Metkovića.
Regionalna liga predstavlja veliki korak ka razvoju rukometa u regionu. Svečano je ozvaničena 5. oktobra ove godine u Podgorici.
U glavnom gradu Crne Gore je i odigran prvi krug u kojem je Rukometna akademija Đukanović zauzela prvo mjesto. Naredno kolo će se odigrati 12. decembra, a domaćin će biti Metković.
Plan i projekat Regionalne rukometne lige je od velikog značaja za razvoj sporta i trebinjskog rukometa. Organizatori imaju plan da se liga proširi na centralne djelove BiH i Hrvatske, kao i na Srbiju, Makedoniju i Sloveniju.
Ukoliko dođe do toga, takmičenje bi promijenilo format jer bi se igralo u nekoliko grupa po osam do deset timova i na kraju bi se odigrao završni turnir od po dvije najbolje ekipe iz svake grupe.
Na kraju lige će se birati najbolji igrači, golmani i treneri, a biće organizovani trenerski seminari u kojima su učešće potvrdili renomirani treneri.
Plasman 2. kruga: 1. Metković, 2. Korčula, 3. Čelik Nikšić, 4. Rukometna akademija Đukanović, 5. Trebinje, 6. Rukometna akademija Đukanović Tuzi, 7. Mokošica Dubrovnik, 8. Dubrovnik Ploče

IMG_4694