20210509_094128.jpg (252 KB)

У Требињу је данас почео 14. "Хендикеп Фест 2021" и Куп Републике Српске позивни турнир инвалидних лица у стрељаштву ваздушном пушком, који је окупио 30 учесника из пет клубова из РС.

Слађана Скочајић, начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање је приликом отварања рекла да је поносна што има прилику да отвори ову манифестацију.

"Мислим да свака жена у Херцеговини је имала прилику да буде мајка, сестра или кћерка, да брине и да страхује. Ми смо били са једне, а Ви са друге стране. Мени је задовољство што сте овдје и ја Вам желим пуно среће, јер сте све изазове прошли, а ово што сада радите надам се да Вам причињава задовољство. Ви сте данас, сутра и увијек наши побједници", закључила је Скочајић.

20210509_094916.jpg (219 KB)

Према ријечима предсједника СК "Леотар РВИ" Момчила Бодироге одлучено је да се на Дан побједе отвори сезона у стрељаштву.

"Ограничени су капацитети до 30 учесника тако да овај пут нисмо позвали клубове из БиХ. Хендикеп фест је традиционална манифестација, а такмичење се проводи у двије партије. Добићемо појединачног побједника Куп-а Републике Српске, а за Хендикеп Фест ћемо наградити три првопласиране екипе", рекао је Бодирога.

Предсједник клуба РВИ "Орао" из Бијељине Здравко Црногорац истакао је да у његовом клубу има 30 чланова.

"Припремали смо се за ово такмичење. Ми смо у посљедњих шест година најбољи клуб у Републици Српској, а били смо и прваци БиХ. Имамо и двојна држављанства тако да се такмичимо и у Републици Србији гдје смо међу три најбоља клуба у стрељаштву што се тиче инвалида. Из нашег клуба на Европско првенство ишли су два такмичара тако да сматрамо да је то велики успјех за наш клуб", навео је Црногорац.

Такмичење је организовао Стрељачки клуб "Леотар РВИ", а покровитељ је Град Требиње.