Дошли су искусни центар Раденковић, у екипу се након неколико година вратио Никола Ђурасовић, након неугодне повреде у пуној форми је Шакотић, полако али сигурно након лома ноге враћа се Суџум, а сви остали су за годину дана искуснији. И можда је то највеће појачање...

leo heo naslovna

ТРЕБИЊЕ │ Кошаркашки клуб „Свислајон Леотар“ се по много чему не уклапа у БиХ кошаркашке калупе.

Прије свега, клуб се не налази у финансијском минусу - дуговања нема. Већ годинама генерални спонзор компанија „Свислајон“ је сигуран ослонац требињским кошаркашима.

У наредној сезони клупски „рустер“ је готово стопроцентро попуњен са требињским играчима. Једини играч без „требињске личне карте“ је центар Мирослав Раденковић.
И тренер, иако добро познат на овим просторима као некадашњи играч бројних прволигашких екипа, Драгољуб Видачић је, макар поријеклом, Требињац.

А за нешто више, потребан је искорак.
Можда је ова сезона прилика за тако нешто.

leo sir1

Екипа се значајно промијенила. Из „Свислајон Леотара“ отишли су плејмејкер Радисављевић, крилни центар Цветковић, те играчи који су стигли након Лиге 12 Дамјановић и Неговановић.
Дошли су искусни центар Раденковић, у екипу се након неколико година вратио Никола Ђурасовић, након неугодне повреде у пуној форми је Шакотић, полако али сигурно након лома ноге враћа се Суџум, а сви остали су за годину дана искуснији. И можда је то највеће појачање.

„Ово што 'Леотар' има је велико богатство. Практично на свакој позицији имамо по два домаћа играча. У овој сезони млађи ће добити пуну шансу и добиће много већу одговорност него до сада“, каже тренер Леотара.

У наредној сезони много се очекује од двојице новопечених младих репрезентативаца Лужајића и Милановића који су имали успјешно репрезентативно љето. „Свјесни смо да је пред нама сезона доказивања. Нисмо током љета имали превише одмора, али вјерујемо да смо спремни за наредну сезону. Вјерујемо у нове раости које ћемо донијети нашим навијачима“, готово у глас кажу Лужајић и Милановић.

leo igo

Лига 12 почиње већ наредног викенда. Уколико се изузме пар проблема са повредама, кошаркаши из нашег града спремно дочекују премијерни наступ у Тузли код Слободе.

Амбиције су нескривене – плеј оф. Уколико се укаже прилика и за нешто више, свакако ће бити искориштена.

Они амбициознији навијачи кажу – „Кад може у Никшићу да се игра АБА лига, што смо ми гори“.

Они шаљивији кажу „Биће то оног дана када прозуји формула један поповским правцем“.

Они најреалнији кажу „Тешко“.

За то је потребно још много коцкица да се поклопи.

Али једног дана, ко зна?
Ратомир Мијановић