IMG-9fcc1f9f782f930e9fd1d5b849d3f6ca-V.jpg (124 KB)

ПУ Требиње почиње акцију „туристичка сезона“ у циљу веће безбједности гостију који долазе у Требиње, али и домаћег становништва.

Рекао је ово на данашњој конференцији за новинаре замјеник начелника ПУ Требиње Миливоје Вуковић.

Он је додао да ће грађанима бити дате упуства како да заштите имовину приликом одласка на годишње одморе, а биће предузете и друге мјере и радње.

Вуковић је оцјенио да је стање безбједности  у мају, на подручју источне Херцеговине, било задовољавајуће, што показују и статистички подаци, према којима је знанто мање случајева нарушавања јавно реда и мира, саобраћајних незгода, као и кривичних дјела, чији је број смањен за око 60 одсто.

Полиција позвала грађане да буду опрезни кад дају личне податке

Жељко Ђоговић, начелник одјељења за привредни криминалите је рекао да је приоритет у раду полиције и даље откривање починалаца кривичних дјела оштећење туђе ствари, односно паљења аутомобила

-Ту се активно ради на проналаску починилаца и одвраћања починилаца од извршења кривичног дјела.

Полицијска статистика говори да је у посљедњих пет година на подручју које покрива ПУ Требиње евидентирано 20 паљевина возила, а од којих су починиоци откривени у око 50 одсто случајева.

Ђоговић је упозорио грађане да олако не дају личне податке и бројеве платних картица, јер све је више пријава да су са рачуна скинути одређени новчани износи.

 - То је посебно наглашено у кладионичарким пословима- истакао је он.

Полицијска статистика показује да је је јавни ред и мир  прошлог мјесеца нарушен 28 пута, што је мање за преко 55 одсто у односу на исти период лани, али је више регистрованих прекршаја у области безбједности саобраћаја.

-Највише почињених прекшаја јавног реда и мира је била туча, слиједе вријеђање и ометање државних органа у обављању јавних функција - рекао је  Петар Kозјак, начелник сектора полиције.

Kозјак је навео да је око 33 одсто више прекршаја безбједности саобраћаја у односу на мај 2020. године, али је и више возача је искључено из саобраћаја, од којих је највећи број био у алкохолисаном стању.

Он је најавио да ће у наредном периоду бити појачана контрола возача мотоцикала и мопеда и кориштења заштитне опреме, те да је један од приоритетних задатака рада полиције  одузимање возила вишеструким повратницима у прекршајима из безбједности саобраћаја.