У Требињу ће бити појачане превентивне мјере контроле међу ученицима завршних разреда основних и средњих школа како би вријеме повећане еуфорије младих због завршетка школе протекло без нежељених посљедица.

banjak.JPG (252 KB)

Ово је речено данас након састанка Форума за безбједност заједнице града Требиња, на којем је главна тема била – безбједносне и мјере заштите од пандемије вируса корона међу школарцима завршних разреда.

„Нема никаквих недоумица. Прије свега, морају се поштовати све одлуке Републичког штаба за ванредне ситуације и све мјере који су у том смислу препоручене“, казао је након састанка предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак, који предсједнава и Форумом за безбједност заједнице.

На састанку је закључено, додао је Бањак, да је у данима претјеране еуфорије међу школарцима завршних разреда неопходно појачати контролу продаје алкохола и дуванских производа малољетних лицима, те саобраћаја у којим ова лица могу бити учесници под дејством алкохола.

 „Такође, закључено је да је у том смислу потребно побољшати и координацију између основних и средњих школа и Полицијске управе како би се на квалитетан начин размијениле све информације и како би се превентивно дјеловало и спријечиле посљедице формалних и неформалних окупљања која су карактеристична за ово доба године“, казао је Бањак.