20200217173227_306187.jpg (197 KB)
Први полумаратон у Требињу који је заказан за 29. март окупиће тркаче из свих земаља бивше Југославије, али и шире, саопштили су организатори из Асоцијације за спорт и рекреацију. Полумаратонци из бивше Југославије праве спектакл у Требињу и Граду сунца.

Они су навели да је до сада пријављено 180 полумаратонаца, те да ће та бројка бити значајно увећана с обзиром да је до догађаја остало мјесец и по дана.

Промотери, а уједно и фаворити за побједу су понајбољи дугопругаши у БиХ Срђан Самарџић и Алија Имамовић, али ће шансу да се покажу имати и рекреативци јер ће осим главне трке бити организоване и оне на краћим дионицама, као и трке за дјецу.

- Најљепши град Српске добио је свој тркачки викенд који је замишљен као породични догађај. Осим трка и допбре забаве у сарадњи са властима Требиња, којим се овим путем захваљујум, током посљедње суботе и недјеље у марту биће уприличена и промоција гастрономске понуде Херцеговине - рекао је директор полумаратона Владимир Kуваља.

Полумаратонци ће трчати испод чувених платана и улицама старог града, поред манастира Тврдош, па до атракције "Града сунца" гдје је и циљ главне трке.