javor 1 NEVESINJE | Italijanka Klaudija Varezi, vlasnica tekstilne fabrike Mistral u Rumuniji, razgovarala je danas sa radnicima Fabrike tekstila „Javor“ iz Nevesinja s cilјem ponovnog pokretanja proizvodnje u ovoj firmi koja je u stečajnom postupku.
Varezi je zainteresovana da proširi svoju proizvodnju i da u nevesinjskoj fabrici počne sa izradom košulјa što već 20 godina uspješno radi u Rumuniji.Sa pokretanjem proizvodnje bi se počelo najvjerovatnije u junu ove godine, a Varezi je spremna da za početak potpiše dvogodišnji ugovor o radu jer je firma Javor-tekstil u stečajnom postupku. Ona je izrazila nadu da će se vremenom steći i uslovi za kupovinu nevesinjske firme.
Stečajni upravnik Javor-tekstila Slavko Ilić rekao je da je ovo odlična prilika da se u firmi koja je u stečaju ponovo pokrene proizvodnja.On je istakao da je Varezi spremna da angažuje sve radnike ,njih 81, kao i da ispoštuje sve uslove koji im zakonski pripadaju.
Načelnik opštine Nevesinje Momčilo Šilјegović izrazio je zadovolјstvo što se pruža mogućnost da se radnici Javora vrate na svoja radna mjesta.On je naglasio da je važno da se to uradi što prije, odnosno da se pokrene proizvodnja još u stečaju.
Radio Nevesinje