IMG_20210921_123214.jpg (178 KB)

У Требињу је данас промовисана поштанска марка „100 година Гимназије у Требињу“, поводом значајног јубилеја ове чувене образовно-васпитне установе, који се прославља бројним манифестацијама у граду на Требишњици.

У сарадњи Гимназије „Јован Дучић“ Требиње и „Пошта Српске“ израђено је 10.000 примјерака ове маркице, номиналне вриједности 0,90 марака, која ће, како се могло чути, име и јубилеј требињске гимназије проносити широм свијета.

Зоран Протић, извршни директор за информационо-комуникационе технологије, развој, продају и маркетинг у „Поштама Српске“ је истакао да „Поште Српске“ прате све значајне културне , спортске манифестације , знамените догађаје и људе и на тај начин остављају трајан подсјетник знаности РС и будућим генерацијама.

„Срећни смо да и ми  можемо учествовати у обиљежавању овог значајног јубилеја овакве образовне установе и у име „Пошта Српске“ бих свим ученицима зажелио да буду добро људи, ученици, да успјешно заврше своје школовање и да се враћају свом Требињу и да у њему остварују своје будуће животе“, навео је Протић.

IMG_20210921_123247.jpg (128 KB)

Драгослав Бањак, предсједник Скупштине Града Требиња је рекао да је ово још једна у низу манифестација којима се обиљежава значајан јубилеј требињске гимназије.

„Поштанском маркицом ћемо славу наше школе пронијети широм свијета. Kо год добије писмо с овом маркицом подсјетиће се да у једном малом граду, на југу Херцеговине, постоји школа која већ читав вијек припрема младе људе за универзитет“, истакао је Бањак.

Мишо Пешић, директор Гимназије „Јован Дучић“ је рекао да ће  до краја ове године бити одржане бројне манифестације посвећене стогодишњици рада гимназије у Требињу.

„Овим поводом, 11. октобра требало би да буде одржана и свечана академија, а уз то ће бити уприличена презентација рада школских секција. Имаћемо, почетком октобра, и једну симболичну уличну трку. Идеја нам је да кроз бројне манифестације славимо годину јубилеја школе која је веома значајна за наш град. Гимназија 'Јован Дучић' је васпитавала и образовала велики број наших суграђана, послала у свијет бројне младе квалитетне људе који су својим знањем доприносили тамо гдје су боравили. Надам се да ће и у наредном периоду бити квалитетних ђака, на које ћемо сви бити поносни, који ће се вратити у Требиње и доприносити развоју нашег града“, навео је Пешић.

IMG_20210921_121925.jpg (169 KB)

Да ће тако и бити потврђују садашњи матуранти који су поносни на школу коју похађају и на све оно што су током школовања урадили.

Лани Ћапин, матуранткињи Гимназије „Јован Дучић“ из Требиња је част што је ученик требињске гимназије.

„Прије свега зато што смо током четири године стекли многобројна знања и искуства како са професорима тако и међусобно. Понос је бити ученик гимназије овакве каква јесте и надамо се да ће и генерације које долазе послије нас да наставе нашим стопама“, истакла је ова талентована гимназијалка.

Маркица „100 година Гимназије у Требињу“, коју је дизајнирала Тања Kурузовић, графички дизајнер „Пошта Српске“, пуштена је у продају 10. септембра.

На промоцији су наступили и чланови оркестра Гимназије „Јован Дучић“.