Девет политичких субјеката из Требиња данас је потписало коалициони споразум о подршци заједничком кандидату - актуелном градоначелнику Требиња Мирку Ћурићу на предстојећим локалним изборима.

koalicija-2.jpg (154 KB)

Кандидата СНСД-а подржало је још осам партија: Демократски народни савез, Социјалистичка партија, Покрет за Требиње, Партија уједињених пензионера, Уједињена Српска, НДП, Прва српска демократска странка и ДЕМОС.

Подршка 70 одсто бирача и освајање 21 мандата у Скупштини града Требиња, уз заједничку политичку платформу - циљеви су ове коалиције, увјерене у успјех заједничког кандидата.

Ћурић, који је синоћ добио и једногласну подршку свих 39 мјесних одбора странке у Требињу, захвалио је коалиционим партнерима на подршци, истакавши да један човјек сам не може постићи много, али тим, како је истекао, итекако може.

„Хвала свим коалиционим партнерима на подршци. Ово није само моја кандидатура већ и кандидатура свих данас присутних коалиционих потписника и њиховог чланства. Наш циљ је да Требиње буде боље, да у нашем граду буде лијепо свима који овдје живе, али и онима који нас посјећују. Очекујемо 70 одсто подршке гласача да можемо да радимо и проведемо планиране пројекте, хоћемо да дугорочно градимо Требиње и РС“, рекао је Ћурић.

Он је навео да се колиција залаже за амбијент без политичких тензија и препуцавања те да ће своје дјеловање провести кроз заједничку политичку платформу.

koalicija.jpg (152 KB)

„Дјелима ћемо се доказати иако знамо да је сада у цијелом свијету тешка ситуација због пандемије вируса корона. Све добре идеје које предложе наши партнери али и грађани Требиња - спремни смо да реализујемо у наредне четири године", казао је Ћурић.

Кандидат деветочлане коалиције је подсјетио да је добио подршку не само ранијих коалиционих партнера већ и нових политичких субјеката у Требињу.

„То довољно говори о нашем политичком дјеловању и подршци коју имамо. Презадовољни смо урађеним у протекле четири године, реализовали смо 60 нових програма, више од 85 инвестиција је урађено или започето. Један човјек не може пуно, али ће тим и снага коју имамо са нашим коалиционим партнерима постићи добре резултате, за боље свих грађана Требиња и РС“, истакао је Ћурић.

Циљ деветочлане коалиције, која је дала апсолутну подршку Ћурићу, је освајање 21 мандата у Скупштини Града Требиња и 70 одсто гласова бирача, навео је Лука Петровић, генерални секретар СНСД-а и предсједник градског одбора ове партије.

„Заузели смо јединствен став да је циљ деветочлане коалиције освајање 21 мандата у Скупштини града Требиња те 70 одсто гласова бирача и исто толико гласова за кандидатуру Мирка Ћурића за градоначелника, колико је освојио и на пријевременим изборима за градоначелника Требиња у фебруару 2019. године. Постоји апсолутно јединство, апсолутна политичка воља свих коалиционих потписника за подршку Ћурићу“, рекао је Петровић.

Наводи да су одређени представници свих политичких субјеката који ће координисано радити на провођењу предизборних активности као и формирању скупштинске већине и власти након проведених избора.

„Очекујемо да формирамо нове програме у наредном четворогодишњем периоду, то ће бити доступно  грађанима почетком септембра. Наставићемо са активностима стабилизације градског буџета, уз редовне исплате свих давања које је Град Требиње организовао у протеклом периоду, уз наставак социјалних програма и инвестиционих активности“, истакао је Петровић.

Предсједник Социјалистичке партије у Требињу Рајко Ћапин сигуран је у успјех коалиције, која ће, како је истакао, радити у општем интересу.

"Сигуран сам у успјех ове коалиције а грађанима Требиња поручујем да ће својим опредјељењем да нама дају подршку урадити праву ствар, да заједничким снагама настављамо у једну свјетлију будућност", истакао је Ћапин.

Повјереник ДНС-а Требиње Јовица Влатковић рекао је да потписани споразум значи сигурну будућност грађана Требиња у наредне четири године.

„Били смо јединствени, то ћемо бити и у наредне четири године, како бисмо обезбиједили континуитет покренутих инвестиција. Радимо у интересу града Требиња, а најбитније је да се створе предуслови за неке друге инвеститоре и нова радна мјеста", рекао је Влатковић.