Градоначелник Требиња Мирко Ћурић потписао је данас уговоре о додјели стипендија за редовне студенте првог циклуса студија, са пребивалиштем на подручју нашег града.

stipendije.JPG (156 KB)

И ове године Град Требиње стипендираће 100 високошколаца из нашег града, за шта је градском буџету планирано 140.000 КМ.

Уговори су данас потписани са 50 стипендиста, док је потписивање са осталих 50 са ранг листе планирано наредне седмице.

Студентске стипендије додијељиваће се 10 мјесеци, а износиће 250 КМ мјесечно за првих десет најбоље рангираних кандидата, 200 КМ за наредних десет са ранг листе, 150 КМ за студенте позициониране од 21. до 50. мјеста, а 100 КМ за кандидате од 51. до 100. позиције на ранг листи.

Градоначелник Ћурић поручио је да Градска управа - упкос сложеној ситуацији са јавним финансијама, узрокованој пандемијом вируса корона – ни ове године није жељела да требињске студенте ускрати за стипендије, те изразио наду да ће бити довољно новца да се оне исплате у пуном износу.

stipendije-2.JPG (206 KB)

„Свјесни смо да нам пуњење буџета не иде оном динамиком како је то било прошле године – али смо исто тако свјесни да су нам студенти итекако важни. Наш циљ је да се сви они по завршетку студија врате и нађу запослење у Требињу и да није тог циља свакако и ова улагања не би имала превише смисла“, казао је Ћурић.

Он је додао да је материјална помоћ коју одређене категорије грађана остварују посредством различитих програма  Градске управе многима веома значајна, али да је више од финансија – исказана пажња.

stipendije-3.JPG (116 KB)

„Требиње је у посљедње вријеме креирало разне програме – и одлучили смо да све те програме наставимо. Када виде да неко о њима води рачуна и да се системски излази у сусрет њиховим потребама - онда то људи итекакао знају да вреднују и поштују“, поручио је Ћурић.