IMG_20220805_124417_resized_20220805_124452172.jpg (129 KB)

У Градској управи данас су потписани уговори са представницима девет удружења грађана, за 12 пројеката из области здравствено-инвалидске заштите, укупне вриједности 30 хиљада марака.

Према ријечима градоначелника Требиња Мирка Ћурића  удужења су се пријавила на јавни позив.

„И сваки захтјев који је испуњавао услове смо подржали. У наредном периоду очекујемо реализацију пројеката. Али и порука коју смо послали је да гдје год недостаје средстава а да ми будемо у могућности као Град, сигурно ћемо изаћи у сусрет. Не може друштво баш све ријешити ако немате план и не знате шта хоћете. Ова удружења данас знају шта им треба, имају план али знају и могућности и на локалном и републичком нивоу.“, објаснио је градоначелник Требиња.  Мирослав Андрић, предсједник Удружења ампутираца Требиње је изразио захвалност Градској управи на подршци дужи низ година кроз пројекте.

„Увијек може и боље и више али ми смо задовољни  што можемо овим средствима да обезбједимо набавку ортопедских помагала која су веома скупа и нису приступачна свима“, казао је Андрић.

Снежана Мисита, предсједник Удружења породица са проблемом стерилитета „Бебе“ Требиње  je истакла да ће ово удружење  добијеним средствима купити реагенсе за болницу.

„Велико хвала Градској управи, Болници Требиње и посебно лабораторији која нам ради бесплатно анализе за вантјелесну оплодњу. Градска управа је нашем удружењу увијек била подршка и увијек су показивали да им је породица на првом мјесту. Требиње је једина локална заједница на подручју РС која издваја бесплатан поступак по породици и на то сам веома поносна“, каже Мисита.

Град Требиње нуди константну подршку овим удружењима кроз различите пројекте.