xxx.jpg (87 KB)

Развојна агенција Републике Српске упутила је позив свим почетницима у пословању који имају иновативне пословне идеје и желе пронаћи тржиште за своје производе или услуге, могу учествовати у Акцелератор програму који ће ова агенција реализовати у Требињу током августа и септембра 2021. године. Јавни позив за учешће у програму објављен је данас, а крајњи рок за пријаву је 12. август 2021.

Програм обухвата бесплатну обуку током које учесници добијају знања и вјештине потребне за пословни успјех, бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из одређених области, новчане и неновчане награде за најуспјешније пословне идеје, подршку у проналаску додатних извора финансирања и повезивање са потенцијалним партнерима у земљи и иностранству.

Право учешћа у Aкцелератор програму имају држављани Републике Српске/БиХ који имају иновативну пословну идеју, појединци или тимови који немају регистровану дјелатност, а желе да започну властити посао, као и регистровани пословни субјекти који обављају дјелатност краће од 18 мјесеци.

Сви заинтересовани могу се пријавити путем обрасца којег могу пронаћи на веб страници Развојне агенције Републике Српске www.rars-msp.org и Предузетничком порталу Републике Српске www.preduzetnickiportalsrpske.net

Развојна агенција Републике Српске реализовала је до сада шест Акцелератор програма у Бањој Луци, Приједору, Билећи, Источном Сарајеву, Палама и Бијељини и Угљевику у којима је учествовало 88 појединаца и тимова. Додијељено је 37 награда укупне вриједности преко 70.000 КМ.

Програм у Tребињу реализује се у сарадњи са Градом Требиње, Развојном агенцијом Града Требиња, Општином Билећа, Општином Гацко и Заводом за запошљавање Републике Српске.