pd-vucji-zub.JPG (236 KB)

„Успон на Вучји зуб и врхове Орјена“, традиционална планинарска манифестација у организацији Планинарског друштва „Вучји зуб“, по 16-ти пут је окупила планинаре из цијеле регије, њих више од двије стотине истински је уживало у њедрима каменог горостаса - планине Орјен.

У Планинарском друштву „Вучји зуб“ кажу да се већина учесника одлучила за успон на Јастребицу, планинари жељни адреналина продужили су на Вучји зуб, а било је и оних који су изабрали најлакшу варијанту - шетњу до Ледене пећине повише Доброг дола.

„Лијепо вријеме успон је учинило још љепшим, а посебно задовољсто нам представља што је све протекло у најбољем реду - и без иједне огреботине. Домаћини су се потрудили - иако презаузети око изградње дома на Ублима - да поново освјеже маркацију кроз шуму до Јастребице и максимално припреме све стазе за овај догађај“, истичу у ПД „Вучји зуб“.

Након успона на врхове и силаска у Пирину пољану учесници су се могли освјежити нашим херцеговачким чајем, по повратку у дом Тули вратити изгубљену енергију изврсним ручком, а навече је по традицији приређена додјела захвалница и дружење уз музику.

„По реакцијама наших гостију, коментарима и фото албумима на друштвеним мрежама, можемо закључити да сви са Орјена носе лијепе успомене и да се још једном оправдало организовање једне овакве манифестације“, кажу у Планинарском друштву „Вучји зуб“.