sikimic-roman.JPG (267 KB)

У новопокренутој едицији „Први роман“ београдске издавачке куће „ЛОМ“ ових дана, пред Сајам књига, изашао је и први роман Љубињца Драшка Сикимића „Чвор на омчи“.

Осврћући се на ту књигу у једној емисији Радио Београда, уредник поменуте издавачке куће Флавио Ригонат истакао је да је ријеч о врло успјелом и квалитетном дјелу, додајући да је Сикимић до сада широј публици био познат само као пјесник.

„ЛОМ“ му је прије овог романа, за кога аутор у неколико наврата наводи да га је написао лијевом руком, објавио три збирке поезије: „Смотуљци“ (2016), „Огреботине“ (2017) и „Моје кости уједају“ (2018).

Опредјељујући се за реченице које би требале да на трен одсликају душу „Чвора на омчи“, Сикимић, који је рођен 22. марта 1984. у Љубињу – гдје и данас живи – опредијелио се за ове:

„Падао сам кроз своје мисли, привезан за тешка и нејасна осјећања, тонуо сам све дубље, био сам мајмун који пада са дрвета, бескрајно високог стабла, падао сам кроз гране великом брзином и ни за једну нисам могао да се ухватим, само сам падао, падао и био шибан полицу сваком граном која ми промакне.

А промицале су све.“

Аутор нам је још рекао да планира путовање у Београд на Сајам књига, након чега ће одлучити да ли ће и како организовати промоцију свог првог романа по Херцеговини.