У организацији Штаба за ванредне ситуације Града Требиња, данас је у Требињу одржано предавање о опасностима и мјерама заштите од вируса корона за припаднике служби које морају обављати одговорне послове и за вријеме пандемије.

predavanje-korona.jpg (147 KB)

Према ријечима Стевана Бекана, начелника Штаба за ванредне ситуације Града Требиња, предавање је трајало кратко и уз максималне мјере опреза, а одабран је амфитеатар ХЕТ-а као простор који омогућава препоручену физичку дистанцу међу учесницима скупа.

„Свјесни смо ризика са којим се наши службеници суочавају свакодневно обављајући важне послове у нашем граду. Да бисмо им помогли и да би имали праву информацију колико је овај вирус опасан, које су мјере превентиве, на који начин поступати у одређеним ситуацијама, организовали смо ово предавање на којем говоре људи од струке“, казао је Бекан.

Он је додао да сви који су дошли на предавање имају задатак да савјете стручњака пренесу колегама са којима раде јер због мјера безбједности није позван велики број људи.

Предавање је организовано за припаднике ЈУ „Екологија и безбједност“, Територијалне ватрогасне јединице Требиње, ватрогасних друштава, МУП-а, Државне граничне службе, Комуналне полиције, инспекције и осталих субјеката који имају одговорне послове у вријеме пандемије.

О мјерама опреза, штетности и посљедицама заразе вирусом корона говориле су др Јулија Краљ, епидемиолог у Институту за јавно здравство и др Јелена Дурић, епидемиолог требињског Дома здравља.