Представом „Едит Пјаф“ у извођењу Ђурђе Вукашиновић, те проглашењем најбољих - у Требињу је вечерас завршен 15. ИНТЕРДИФест „Дани малих ствари“.

edit-pjaf.JPG (227 KB)

Кабаретска представа о животу француске музичке иконе, њеном антички трагичном чежњом за љубављу и слободом - ауторски је пројекат и мастер рад Ђурђе Вукашиновић, настао почетком ове године у продукцији њеног Музичког театра „Мачак“ из Бањалуке.

Жири 15. „Дана малих ствари“ за најбољу представу овогодишњег фестивала одабрао је остварење „Изгубљени у Бруклину“ Народног позоришта Републике Српске, док су за појединачна умјетничка остварења равноправно награђени – Радослав Рале Миленковић, аутор представе „Наши дани“ и Ђурђа Вукашиновић.

dms-1.JPG (134 KB)

Затварајући фестивал, замјеник градоначелника Требиња Слађана Скочајић поручила је да Град Требиње увијек стоји иза културе, да се - и поред тешких мјесеци борбе са пандемијом – Требиње није одрекло свог културног љета, које је настављено културном јесени, те организаторима пожељела да и убудуће Требиње уљепшавају фестивалима.