slijepa-ulica TREBINJE | Ansambl Gradskog pozorišta Trebinje večeras će premijerno izvesti novu predstavu „Slijepa ulica“, koju su po motivima tri dramska predloška režirali Željko Milošević i Vladan Popović. Devetočlani podmlađeni ansambl Gradskog pozorišta nedavno je održao javnu generalnu probu, a predstava je osvojila treću nagradu na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine u Konjicu.
Jedan od reditelja ostvarenja Željko Milošević za radiotrebinje.com kaže da je predstava rađena kao dramaturški kolaž tekstova „Dragi tata“ Milene Bogavac, „Kuća“ Ljudmile Razumovske i „Porodične priče“ Biljana Srbljanović, te da se bavi životom mladih u nevremenu sociopatoloških anomalija.

11229763_10204451141614134_7773348931583094032_n KRATAK OPIS PREDSTAVE …U savremenom društvenom sistemu urušenih i korumpiranih moralnih, duhovnih, etičkih, estetskih, rječju – opšteljudskih vrijednosti u cjelini, svjedoci smo bizarnih i divljih anomalija koje progresivno bujaju i, poput otrovnog i destruktivnog korova – zadiru duboko u tlo naše stvarnosti. Polazeći od floskule „na mladima svijet ostaje“, predstava se na surov, gorko-duhovit, na momente brutalno-satiričan način, bavi upravo tim „nasljednicima“ i njihovom trenutnom pozicijom u društvenoj strukturi. Bez pretenzija da jasno upiremo prstom u bilo koga (ili šta) konkretno, ali isto tako i bez pardona i bilo kakvog ustručavanja, pokušaćemo da rasvijetlimo srž ključnih socijalnih problema. Vidjećemo da se ona, nerijetko, krije upravo u nama samima, ali i da nam je, mnogo češće, podlo i zvijerski – nametnuta…
Predstava počinje u 20 časova u Pozorišnoj sali Kulturnog centra.

radiotrebinje.com