borba-za-republiku.JPG (164 KB)

У галерији Музеја Херцеговине вечерас је представљена књига „Борба за Републику“, зборник обраћања народу и јавности српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика у прошлогодишњој предизборној кампањи.

Поред преизборних говора српског члана Предсједништва БиХ, опремљених фотогалеријом,  књига садржи и коментаре познатих савременика о Додику – Емира Кустурице, Сергеја Лаврова, Владимира Путина, Арија Ливнеа...

Приређивач издања Милан Љепојевић каже да сваку ствар треба назвати правим именом - а оно што је урадио Милорад Додик, што ради данас и што ће радити сутра – засигурно се може насловити борбом за Републику Српску.

„Борбу за Републику - његово дјело и ангажман - грађани су оцијенили на протеклим изборима дајући му несебичну подршку и рекордан број гласова. Не треба да бринемо да ли је прави пут овај који је изабран, који је трасирао и који води Милорад Додик“, казао је Љепојевић.

Ова књига је, додаје Љепојевић, прилика и да политичке науке - и сродне научне диспиплине које проучавају суштину и законитости политичких појава -  дају свој суд о Додиковом раду и дјелу.

borba-za-republiku-2.JPG (168 KB)

„По мени је најзначајнија порука Милорада Додика – да би Република Српска била држава пресудно ће за то бити снага нашег увјерења. Ако ми, грађани Српске, вјерујемо да ће Република Српска бити држава – она ће то сигурно и бити. Нико нам ништа неће дати ако сами не узмемо“, казао је Љепојевић, додајући да је - с претходном у вези - такође важна и порука да је будућност српског народа у његовом јединству.

Рецезент књиге Франц Сошња истиче да је борба за Републику Српску почела још од њеног настанка, а траје и данас.

„Ова књига говори само о једном периоду те борбе – а то је вријеме предизборне кампање – а то је борба за истину у тих мјесец дана кампање у непосредном контакту са народом. Књига нас такође упућује и како треба да се боримо за Републику Српску, а без Републике Српске не би било ни нас на овим просторима“, поручио је Сошња.   

Четврта књига Милорада Додика објављена је у издању „Независних новина“ и ово је њено треће представљање публици.

Премијерно је представљена у јулу ове године у Бањалуци, у септембру је промовисана и у Београду.