Представом „Помoранџина кора“ у извођењу ансамбла Трстеничког позоришта вечерас је завршен такмичарски програм овогодишњег „Фестивала фестивала“.

IMG_1721.jpg (208 KB)

Представу је режирала Бранислава Стефановић по драмском комаду Маје Пелевић - који преиспитује шта је женски идентитет данас и како осмислити живот у околностима када су трендови, очекивања заједнице и медији ти који обликују пожељан изглед и понашање жене, те без изузетка позивају на уклапање у задату улогу.

Остварење из Трстеника на фестивал у Требиње стигло је као другопласирана представа са овогодишњег 62. Републичког фестивала аматерских позоришта Србије у Кули.

IMG_1713.jpg (121 KB)

IMG_1692.jpg (268 KB)

Признање протагонисте вечери жири публике додијелио је глумици Јулијани Павићевић.

Проглашење најбољих, додјела награда и свечано затварање фестивала на програму је сутра вече, након представе „Једини пут“, професионалног остварења у продукцији СКК „Сербика“ Гњилане и Дома културе Грачаница, којe ће од 20 часова и 30 минута бити изведенo ван такмичарске конкуренције. Режију и сценарио драмског приказа о Великом рату на Косову и Метохији потписује Јасмина Стоиљковић.

Jedini put (1)ISPRAVLJENO.jpg (370 KB)

У кокуренцији за награде фестивала - Златне маске је шест представа из региона, у извођењу позоришта из Бијелог Поља, Кавадараца, Бечеја, Бањалуке, Трстеника и града домаћина.

Претходно ће, у оквиру пратећег програма, у галерији Културног центра бити приређена већ традиционална изложба фотографија насталих на фестивалским представама „Фестивал у објективу“, чији су аутори чланови Фото-кино клуба Требиње. Отварање изложбе је у 20 часова.

Фестивалска дешавања можете пратити на страници ФЕСТИВАЛ ФЕСТИВАЛА 2021 на порталу Радио Требиња, као и у програму Радио Требиња, у емисији „Фестивалска хроника“, свакодневно, од 17 часова.