На ковид одјељењу Болнице Требиње преминуо је шездесетдеветогодишњи мушкарац из Љубиња, код кога је утврђено присуство вируса корона, потврдио је за Радио Требиње примаријус доктор Станко Буха, директор Болнице Требиње за медицинска питања.

korona-lab-2.jpg (44 KB)

„Ријеч је о пацијенту који је био на кисеоничкој терапији. У питању је дугогодишњи дијабетичар, који је имао проблема и са повишеним крвним притиском“, наводи др Буха.

Додаје да је за сада стабилно здравствено стање осталих 30 лица на ковид одјељењу, међу којима је 10 пацијената на кисеоничкој терапији.

У посљедња 24 часа у Српској су преминула још четири ковид пацијената, старија жена из Бањалуке те тројица старијих мушкараца - један из Бањалуке и двојица из Пала.

У посљедња 24 часа у РС је на вирус корона тестирано 549 узорака, а код 123 људи је потврђена зараза.

Према мјесту пребивалишта 22 особе су из Бањалуке, 13 особа је из Прњавора, девет из Бијељине, осам особа је из Требиња, седам из Вишеграда, шест из Добоја, пет је из Источног Новог Сарајева, по четири особе су из Кнежева, Лакташа, Модриче, Мркоњић Града и Билеће, по три особе су из Зворника, Лопара, Љубиња, Приједора, Рибника и Рогатице, по двије из Братунца, Котор Вароша, Фоче и Шамца и по једна особа је из Градишке, Источне Илиџе, Козарске Дубице, Костајнице, Сребренице, Угљевика и Шековића.

Вршилац дужности директора Института за јавно здравство Бранислав Зељковић је рекао да је епидемиолошка ситуација у РС и даље неповољна.

Укупан број случајева у Српској износи 4.842.

До сада се опоравило 2.411 особа. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 50.361 особа.

У УКЦ Српске хоспитализивано је 70 лица, од тога је 13 животно угрожено и налазе се на респираторима. У осталим болницма у Српској хоспитализовано је 196 особа.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.421 особа, а надзор је завршен код 43.471 особе.