henkel-ceresit-fabrika-bilecaBILEĆA | Izgradnja Fabrike "Henkel-ceresit" u Bileći teče planiranom dinamikom, a završetak radova očekuje se početkom juna, potvrđeno je Srni u toj kompaniji.
Generalni direktor kompanije "Henkel-ceresit" Predrag Armuš rekao je da se radovi izvode u skladu sa najmodernijim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standardima, i podsjetio da će se u fabrici proizvoditi visokokvalitetni proizvodi po kojima je kompanija poznata širom svijeta. "Izgradnja fabrike, otvaranje novih radnih mesta za lokalno stanovništvo i stvaranje novih poslovnih prilika potvrđuju posvećenost kompanije `Henkel` dugoročnim investicijama i razvoju poslovnih aktivnosti u BiH", istakao je Armuš.
U kompaniji napominju da su detaljne analize i istraživanja tržišta kompanije "Henkel" rezultirala visokim ocjenama geografskog položaja opštine Bileća, s obzirom na blizinu svih ostalih tržišta gdje će se plasirati proizvodi ove fabrike. "Za odabir lokacije je i od velikog značaja blizina dobavljača sirovine mljevenog kalcijum karbonata koji se nalazi u Bileći, a sa kojim će Fabrika biti u direktnoj vezi", kažu u Henkelu.
U ovoj fabrici će se proizvoditi građevinski praškasti proizvodi na bazi cementa za lijepljenje pločica i termoizolaciju objekta, a direktno zaposlenje u firmi će dobiti 30 radnika, dok će broj angažovanih osoba na poslovima nabavke i drugih usluga, kako kažu, biti mnogo veći.
Gradnja fabrike koja zauzima površinu od 6.000 metara kvadratnih, počela je u novembru prošle godine.
Bilećani smatraju da će realizacija ovog projekta doprinijeti oživljavanju privrede ovog kraja, i da će postati važan ekonomski centar.
Srna