akcelerator-bileca.jpg (148 KB)

У Билећи је данас организован инфо-дан на којем је представљен "Акцелератор пројекат" за иновативне почетнике у пословању, а пријаве за учешће у овом пројекту трају до 9. октобра.

Организатори инфо-дана су Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа у сарадњи са општином Билећа и требињском Агенцијом за развој малих и средњих предузећа.

Директор Агенције за развој малих и средњих предузећа Републике Српске Маринко Ђукић позвао је све који имају пословну идеју и нису регистровани или имају регистровану дјелатност не старију од 18 мјесеци, да се пријаве на овај пројекат.

"Кроз пројекат ћемо обезбиједити девет модула предавања из различитих области, за шта смо обезбиједили најеминентније предаваче", рекао је Ђукић.

Ђукић је навео да ће учесници након тога добити менторе који ће пратити пројектне тимове или појединце у наставку њихових активности.

"За три најбоље пословне идеје биће обезбијеђене новчане награде", напоменуо је Ђукић.

Директор Агенције за развој малих и средњих предузећа града Требиња Дражен Бошковић рекао је да ће главна улога ове агенције бити пружање менторских услуга учесницима програма "Акцелератор", које ће почети у новембру.

"Приоритетне области менторинга биће квалитетна израда пословних планова и маркетинг плана. Надам се да ће менторисању бити приступљено на исправан и модеран начин, те да ће учесници по завршетку пројекта у Херцеговини стећи нова знања, искуства и вјештине", истакао је Бошковић.

Синиша Тепавчевић из Билеће рекао је да је његова пословна идеја производња пелета, уградња гријања и продаја пећи, а за обуку се пријавио да би стекао нова знања потребна за унапређење овог бизниса.

Билећанин Жељко Бајовић годинама се бави пчеларством и жеља му је да прошири асортиман својих производа.

"Планирам да покренем производњу пчелињег отрова јер је то производ који се ријетко производи - мислим да га не прави нико у Херцеговини. Задовољан сам оним што сам данас чуо, планирам се пријавити за пројекат јер вјерујем да ћу кроз предавања доста научити", рекао је Бајовић.

Циклус обука и менторинга за иновативне почетнике у пословању у Билећи биће реализован током октобра, новембра и децембра.