Градоначелник Мирко Ћурић организовао је данас пријем за чланове атлетских клубова "Леотар" и "Требиње" који су остварили запажене резултате на протеклом сениорском првенству БиХ.

IMG_5404.JPG (215 KB)

Ћурић је истакао да су атлетичари понос нашег града и честитао свим учесницима пријема на изванредним резултатима које су постигли.

Он је додао да је градска управа у претходном периоду набавила сву неопходну опрему за тренинге и да је урађен атлетски стадион.

„Због постојања два атлетска клуба у нашем граду, постојао је проблем кориштења опреме и данас смо договорили термине, да сви реквизити за тренирање убудуће буду смјештени на стадиону у Полицама, те да ће бити купљено и професионално копље Вањи Спаић. Рјешен је и проблем бацања копља, пошто је стадион у Полицама прекривен системом за наводњавање, па да не би дошло до оштећења“, навео је Ћурић.

IMG_5406.JPG (212 KB)

Вања Спаић, чланица Атлетског клуба “Леотар“ каже да је имала доста проблема приликом бацања копља у Требињу и да је тај проблем ријешен, након данашњег разговора са градоначеником Требиња.

„Посебно сам радосна што сам добила дозволу да трениге за бацање копља убудуће радим на требињском стадиону. Протекли викенд постала сам по седми пут првакиња БиХ и оборила државни рекорд у бацању копља са 53,5 метра. Желим да на сљедећем такмичењу, Балканском првенству у Румунији, постигнем још бољи резултат“, рекла је Спаић.

Тренер Атлетског клуба „Требиње“ Драган Томић рекао је да је овај пријем још један доказ да је требињска Градска управа препознала значај атлетике као једног од базичних спортова.