IMG_2280.JPG (207 KB)

Малишани из нижих разреда свих требињских основних школа, Јавне установе „Наша радост“, дјечијих играоница, те чланови Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама "Сунце нам је заједничко" били су гости код градоначелника Требиња Мирка Ћурића, a поводом обиљежавања Недјеље дјетета.

Малишани су градоначелнику уручили поклоне које су сами направили, а представили су се и пригодним рецитацијама.

Весна Миљановић из Удружења "Сунце нам је заједничко" рекла је да је Недјеља дјетета права прилика да се покаже да сва дјеца имају једнака права.

IMG_2283.JPG (272 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да о озбиљности манифестације довољно говори податак да су се у њено организовање укључила три министарства, истичући да је битно одредити циљеве за будућност како би дјеца израсла у озбиљне и одговорне људе.

"За дјецу треба издвајати вријеме. Морамо да издвојимо довољно времена да им покажемо шта је важно у животу, а то је да буду људи, да их упутимо и будемо одговорни, те да је за њих добро оно што им професори и наставници говоре", навео је Ћурић.

IMG_2255.JPG (226 KB)

Недјеља дјетета се у Требињу обиљежава низом културно-образовних, рекреативних, културних и других манифестација посвећених дјеци.

Обиљежавање Дјечије недјеље у Требињу сутра се наставља посјетом малишана Дневном центру за старе, а централни програм манифестације биће одржан у петак, 11.октобра, у Kултурном центру Требиње, од 10 часова и 30 минута.