saraba.jpg (174 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић уприличио је пријем за Теодору Шарабу, нашу суграђанку која је на недавно одржаном Фестивалу бесједништва у Сремској Митровици освојила прво мјесто у категорији импровизованог говорништва “Екс темпоре”.

Према Теодориним ријечима, Фестивал је био изузетно добро организован, а конкуренција је била снажна јер су учесници били студенти, успјешни бесједници који су се и раније такмичили, глумци, свештена лица те људи који се бесједништвом баве из хобија и љубави према овој вјештини.

Теодора Шараба је апсолвент Правног факултета Универзитета Бања Лука и нада се да ће по завршетку студија пронаћи запослење у струци.

Градоначелник Требиња је овом приликом поздравио успјех који је Теодора остварила те истакао да Градска управа стоји на располагању као подршка за даљи напредак у бесједништву.

Градоначелник је изразио и отвореност да се размотри могућност уврштавања бесједништва у спектар културно-друштвених догађаја града Требиња, у оквиру манифестација које се одржавају, чиме би се оне прошириле, а бесједници из Херцеговине, млади људи, добили нови простор за представљање ораторских вјештина.

Теодора Шараба сматра да је бесједништво, односно добра и структурна моћ изражавања, излагања и комуницирања, веома важна за успјех у животу и послу.

Као најбоља у категорији “Екс темпоре” Теодора је добила ораторски вијенац који представља и највећу награду у бесједништву на балканским просторима.

Шараба се захвалила градоначелнику на данашњем пријему, као и на подршци коју јој је Градска управа указала. Шараба је била стипендиста Града Требиња током студија.