20140928101206_265248 SARAJEVO | U opštinama Laktaši i Srebrenik danas se održavaju prijevremeni izbori za načelnika opštine, a od 7.00 časova otvorena su birališta u oba grada, saopšteno je jutros iz Centralne izborne komisije BiH /CIK/.
U opštini Laktaši u 7.00 časova otvoreno je 49 biračkih mjesta, a sa radom su počela i dva mobilna tima, dok je u opštini Srebrenik otvoreno 68 biračkih mjesta i na terenu je jedan mobilni tim.
U Laktašima je registrovano 31482 birača koji će moći da biraju između tri kandidata - Vukašina Vojinovića iz Saveza za promjene, Miroslava Kodžomana iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Željka Perenčevića iz Srpske napredne stranke.
U opštini Srebrenik registrovano je 37.895 birača koji će moći da biraju između četiri kandidata, a to su Izudin Kešetović /Unija socijaldemokrata-unija za sve nas/, Mirza Kešetović /SDP-Socijaldemokratska partija BiH/, Ibrahim Salihović /Stranka za BiH/ i Nihad Omerović /SDA-Stranka demokratske akcije/.
Biračka mjesta biće zatvorena večeras u 19.00 časova do kada je na snazi i izborna tišina. "Prve preliminarne rezultati glasanja trebalo bi da budu poznati do ponoći. CIK BiH planira da ih objavi oko 22.00 časa", rekla je ranije portparol CIK-a Maksida Pirić.
U Laktašima i Srebreniku prijevremeni izbori za načelnike opština raspisani su, jer su Milovan Topalović i Sanel Buljubašić podnijeli ostavke.
Srna