Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Љубињу да ће Влада учинити све да се убрза папирологија и што прије крене са реконструкцијом магистралног пута од Љубиња према Стоцу, што је велики проблем ове мале херцеговачке општине.

viskovic-ljubinje.jpg (198 KB)

Вишковић је након састанка са начелником општине Љубиње Дарком Крунићем рекао да је у Љубињу велики проблем путна инфраструктура, а да је најгоре стање на путу према Стоцу.

"Од `Путева` и Републичке геодетске управе затражићу информације о експропријацији на овом дијелу пута и учинићемо све да овај пут по приоритету буде уврштен за реконструкцију", навео је Вишковић.

Он је истакао да Љубиње има проблем и са водоснабдијевањем, те да у Љубиње вода долази са подручја друге локалне заједнице, а водовод је дужине 12 километара са великом висинском разликом, те да су губици на мрежи огромни.

"У првој етапи требало би ријешити пумпно постројење, а то је око 300.000 КМ и Влада ће обезбиједити средства да се почетком грађевинске сезоне крене у изградњу те пумпне станице", каже Вишковић.

Премијер Српске је додао да је Љубиње мала општина која нема велика кредитна задужења, а има мали буџет што значи да се челници ове општине односе домаћински.