IMG_6469_resized_20220819_010741062.JPG (219 KB)

У оквиру Преображенских свечаности данас је градска управа Требиње додијелила признања најуспјешнијим требињским привредницима.

Признања је добило седам привредних субјеката: у категорији малих привредних друштава за посебан допринос развоју привреде Требиња- „Лотекс“ д.оо, средњих предузећа – „Монтинг енергетика“, великих предузећа – „Херцеговина путеви“, истакнуте улоге жена у привреди Требиња - Драгана Пантовић директор предузећа „Динеко“, призање за допринос развоју туризма - РДТ „СЛ  Град Сунца“, корпоративно друштвену одрговорност – „Хидроелектране на Требишњици, 70 година традиције и доприноса развоју Требиња „СЛ Индустрија алата“.

Начелник Одјељења за туризам, привреду и предузетништво Бојан Вучуревић је рекао да је ово по први пут да градска управа додјељује овакве награде, а након јавног позива за избор за најбољег у привреди у 2021. години.

„Ове године су додјељена признања, а већ наредне планирано да се ураде и јарболи са заставама најбољих привредних субјеката нашег града, који ће бити постављени на фреквентим мјестима у Требињу. Сваке године планирамо различите врсте признања, пратићемо доприносе предузећа привредном развоју, па ћемо им се захвалити и кроз различите врсте субвенција“, навео је он.

Оборен туристички рекорд

На данашњој додјели признања најбољим привредним субјектима Требиња је речено да је Требиње са данашњим даном забиљежило 100 хиљада  ноћења и оборило туристички рекорд од 2019. године.