У просторијама градске организације Црвеног крста Требиње данас су висока признања - Сребрни знак Црвеног крста уручена нашим суграђанима, дугогодишњим волонтерима Радославу Вујовићу, Соњи Милишић и Миљани Иванишевић, које додјељује републичка организација овог друштва, поводом 5. децембра Међународног дана волонтера.

20201204_110738.jpg (394 KB)

Ово признање волонтерима је додијељено за развој, унапређење организације Црвеног крста, оспособљавање чланства и укључивање у остваривању програмских задатака, подизање и јачање угледа и афирмацију Црвеног крста Републике Српске.

Деведесетогодишњи Радослав Вујовић, дугогодишњи волонтер Градске организације каже да памти бројне активности које је обављао у ратно вријеме као волонтер и захвалан је Црвеном крсту за ово значајно признање.

Соња Милишић каже да је признање добила за 20 набројених година волонтерског рада у Црвеном крсту.

„Тренутно сам пасивни волонтер, јер смо се ми старији повукли због млађих волонтера, али када су неке теже ситуације и када треба да се дјелује, сви се ангажујемо. Признање је за тим, ми смо дио тима. Све ове организације имају циљ да помажу заједници, али и да се људи социјализују, да развијају знање и вјештиње. Сви волонтери науче да буду спремни да притекну у помоћ у тешким ситауцијама“, навела је Милишић.

Миљана Иванишевић је волонтер већ десет година, од своје 13 године и такође је пасивни волонтер.

„Ми старији волонтери помажемо кад су веће акције и теже ситауције, јер препустили смо млађим снага свакодневне акције Црвеног крста. Тако смо 2014. године када су биле поплаве у РС, сви смо се укључили и помагали. Признање значи као додатни мотив и награда да и даље будем члан Црвеног крста и да је неко препознао наш досадашњи рад. Позвала бих све младе људе, посебно основце да постану чланови Црвеног крста и да помажу“, рекла је Иванишевић.

20201204_110458.jpg (217 KB)

Миодраг Батинић, предсједник Градске организације Црвеног крста у Требињу каже да је ријеч о признањима које додјељује Црвени крст Републике Српске на приједлог Градске организације и додаје да волонтери имају немјерљив значај за ову организацију.

"Без волонтеризма и ентузијазма нема Црвеног крста са својим принципима као што су хуманост, солидарност и слично. Волонтери су се доказали до сада небројено пута и у епидемији вируса корона Црвени крст је био неко ко је помагао локалној заједници у којој живимо", рекао је Батинић.

Градска организација Црвеног крста Требиње ће сљедеће седмице уручити и захвалнице свим привредним субјектима и појединцима из нашег града који су путем донација пружили значајну подршку нашим најугроженијим суграђанима.