proljece-u-februaru.JPG (258 KB)

У Требињу је, судећи по данашњој температури ваздуха од 17 степени Целзијуса у 13 часова, прољеће увелико стигло.

Најтоплији дан ове године измамио је наше бројне суграђане у угодну шетњу и обавезно испијање кафу у баштама бројних угоститељских објеката.

Топло је, за ово доба године, и у остатку регије – жива у термометру данас је у Билећи показала 16. подиок, у Невесињу је било 13, а у Гацку десет степени Целзијуса.

Једино је Чемерно остало у „зимској“ температури – од 6 Целзијусових степени, колико је јутрос забиљежено и у свим осталим мјестима наше регије.

proljece-u-februaru-1.jpg (226 KB)

proljece-u-februaru-2.jpg (248 KB)

Иако фебруар зна да изненади, осим олујног вјетра прошле седмице, можемо бити задовољни временским условима током ове зиме у нашем граду.

Онима који, ипак, негодују на требињске временске (не)прилике, препоручујемо да погледају извјештаје о сњежним наносима на Сокоцу или у Хан Пијеску, посљедицама разорне Кјаре на западу Европе или грудвању у Багдаду, гдје је снијег пао други пут за посљедњих 100 година.

proljece-u-februaru-3.jpg (221 KB)

proljece-u-februaru-4.jpg (274 KB)

proljece-u-februaru-5.jpg (234 KB)

Слика говори више од ријечи – а фотографије фебруарског прољећа на улицама Требиња, снимљене данас и ове суботе, уступио нам је колега Предраг Муцовић.