У Народној библиотеци Требиње сутра вече биће промовисан романа Стева Грабовца „Мулат албино комарац“, који је ове године био у најужем избору за НИН-ову награду.

mulat.jpg (198 KB)

О књизи ће говорити аутор Стево Грабовац и издавач Борис Максимовић, који ће том приликом публици представити и нека од осталих издања издавачке куће „Имприматур“.

Почетак је у 19 часова.

„Роман Стеве Грабовца 'Мулат албино комарац' свједочанство је о једној изгубљеној генерацији. На самом почетку, у дјетињству, та генерација пред собом као да има, бар се тако може чинити онима који су у то вјеровали, неку будућност, но умјесто тога, слиједи ратна апокалипса, упропаштене тинејџерске године, а потом, кад дође некакав мир, слиједи живот без наде у постапокалиптичном, постратном, дистопијском друштву које данас сви тако добро познајемо. 'Мулат албино комарац' једна је од многих приповијести о прошлости коју би најрадије сви заборавили. Ради се о изузетно читљивом, али и тужном штиву, писаном искреним и једноставним језиком, без задршке и без икакве назнаке политизирања. Стево Грабовац написао је роман који ће се читати и дуго памтити.“

(Из рецензије Бекима Сејрановића)