Razglednica 2.jpg (385 KB)

У просторијама туристичког инфо центра Требиње данас је одржана промоција туристичке разгледнице Требиња - ликовни рад ученице Ане Ћурић, у оквиру обиљежавања Свјетског дана туризма и поводом 50 година постојања Основне школе „Вук Караџић“.

Разгледница је настала као резултат конкурса на тему „Туристички мотив Требиња“ којег је расписала Туристичка организација Града Требиња за ученике О.Ш. „Вук Караџић“ од шестог до деветог разреда.

Ана Ћурић, која је сад први разред Гимназије „Јован Дучић“ каже да јој је много драго што се њен рад штампа као разгледница нашег прелијепог града.

„Много волим да цртам и ова награда је свакако подстрек за моје даље бављење цртањем. Баш је била тешка одлука који ћу мотив Требиња да изаберем. Одлучила сам се за три мотива, а то су Саборни храм, Арсланагића мост и ријека Требишњица. Требало ми је неколико дана да нацртам овај рад, а техника је акварел“, истакла је Ћурић.

Razglednica 1.jpg (337 KB)

Друго мјесто освојила је Андреа Гутић, треће мјесто припало је Милораду Мандићу, а четврто Марији Шараби, који су добили пригодне поклоне.

Никола Кокић, из Туристичке организације града Требиња је рекао да су се одлучили да ове године Свјетски дан туризма обиљеже у сарадњи са Основном школом „Вук Караџић“ поводом њиховог јубилеја.

„Дјеца су требала да осмисле туристички мотив који ће званично представљати туристичку разгледницу града Требиња. Разгледница ће бити изложена у просторијама нашег туристичког инфо центра. Туристи ће моћи да је купе и промовисаћемо је на сајмовима. И ти дјечији радови ће бити дио туристичке године нашег града“, навео је Кокић.

Александар Вукановић, директор Основне школе „Вук Караџић“  каже да у овој школској години прослављају јубилеј, 50 година постојања и тим поводом биће осмишљен низ активности, међу којима је и промоција разгледнице града Требиња.

 „Крајем прошле године расписали смо конкурс за ученике од 6. до 9. разреда ове школе. На конкурс је пристигло 200 радова, а ученици су бирали мотиве града, које су сматрали најљепшим. Што нас одушевљава је то да су дјеца тог узраста препознали мотиве града Требиња и на свој начин приказали то“, навео је Вукановић.

Razglednica 3.jpg (376 KB)

Поводом Свјетског дана туризма, на платоу испред Културног центра Требиње вечерас ће бити одржан концерт популарне рок групе „Освајачи“.

Концерт је поклон фирме „СЕТ д.о.о. – Самит енергетике Требиње“ и „MB Production“.

Организатори концерта су Град Требиње и Туристичка организација Града Требиња.

Концерт почиње у 21:00 час.