Skidajte se do kraja11 На 58. смотри најбољих аматерских позоришта региона у Требињу завјеса је спуштена. Посљедња такмичарска вече била је резервисана за побједнике овогодишњег ФЕДРА БиХ – ансамбл Босанског културног центра и КУД-а „Адем Алић“ из Грачанице, који је наступио представом „Скидајте се до краја“, по тексту Ентонија Мек Картена и Стивена Синклера и у режији Миреле Трепанић.

Фестивал је завршен комедијом која је требињску публику насмијала до суза, уз бурне аплаузе на крају. На жалост женског дијела публике, скидања до краја, због кориштења шешира као посљедње заштите - ипак није било. Осим у случају Аднана Ахметбеговића. Ко зна, можда је, уз неспорно глумачко умијеће, та мала „незгода“ на сцени Аднану донијела диплому протагонисте вечери. Пред новинаре је дошао обучен, али бос. Сазнали смо да су му се тене негдје загубиле.

Ух, није ми било лако, прокоментарисао је млади глумац који је први пут учествовао на Фестивалу фестивала.

Од губитника, како себе називате на почетку представе, постали сте самоувјерени стрипери. Тај пут у представи није био лак?

-У праву сте, није било лако ни у представи, али ни у приватном животу. Напротив, било је веома тешко одлучити се на овај корак.

Skidajte se do kraja03

Шта вас је ипак натјерало?

-Првенствено, што је представа веома забавна. Одише хумором, а истовремено приказује и ону црну реалност Босне и Херцеговине. Све у свему, било је задовољство ово радити, нарочито кад видим реакције публике. На крају крајева, они нам увијек олакшају посао тако да изнова схватим како ништа није тешко.

Представа има забавни карактер, међутим кад се загребе испод површине она открива и неке мало ружније ствари?

-На почетку представа доноси причу о пет незапослених људи. Сви имају проблема у браку, породици, баш због незапослености, недостатка новца и у крајњем, немогућности живљења онако како доликује човјеку. Зато се одлучују на овај корак, скидање зарад новца и егзистенције. Мало по мало, на крају дођу до тог неког врхунца, задовољства и успјеха у приватном животу. Представа ипак има срећан крај, ма каква нам реалност била! М.Б.
Фото: Јован Видаковић