IMG_3457.JPG (162 KB)

У Полицијској управи Требиње данас је обиљежена крсна слава Министарства унутрашњих послова Републике Српске - Свети архангел Михаило, а тим поводом служен је помен погинулим припадницима полиције са подручја Херцеговине и положено цвијеће на Спомен-обиљежје погинулим припадницима МУП-а.

Помену који је служио владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије уз саслужење свештенства претходио је вјерски обред и ломљење славског колача.

IMG_3450.JPG (170 KB)

Честитајући крсну славу Министарства унутрашњих  послова Републике Српске - Светог архангела Михаила, начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета је истакао да се никада не смију заборавити погинули  припадници  МУП-а који су своју жртву уградили у темеље РС.

Они су нам омогућили да ми данас у миру наставимо градити Републику Српску и да учинимо Министарство унутрашњих послова што безбједнијим и јачим како на подручју Херцеговине тако и цијеле Републике Српске“, казао је он.

received_486361591978005.jpeg (70 KB)

Лакета је подсјетио да су активности у 2019. години биле испуњене низом акција што је резултирало заплијеном наркотика , око 260 килограма марихуане на подручју ПУ Требиње, расвјетљавање кривичних дјела паљевина на подручју источне Херцеговине као и кривичних дјела превара гдје су у претходном периоду грађани били оштећени за више десетина хиљада марака.

„Оно што не смијемо занемарити а што нас тренутно оптерећује су тренутно илегалне миграције овдје на подручју наше регије и наш циљ је да заштитимо све грађане и њихову имовину“, закључио је Лакета.

IMG-20f97ce00435eee1446ff5ffa0c49899-V.jpg (188 KB)