policija.jpg (119 KB)

Полицијска управа Требиње апелује на грађане да имају разумијевања за тренутну мигрантску кризу на коју ће полицијски службеници ове Управе настојати да адекватно и у складу са својим могућностима одговоре.

„Полицијским станицама је наложено да сви полицијски службеници буду на располагању, како би заједно са грађанима успјели да сачувају објекте који се налазе у селима у пограничном појасу са сусједним државама, а са нивоа Полицијске управе одржаће се радни састанци са представницима Граничне полиције БиХ у циљу повећања нивоа сарадње и заједничких активности на спречавању уласка миграната“, кажу у Полицијској управи Требиње.

Полицијска управа Требиње је запримила више пријава о неовлашћеним уласцима миграната у куће које се налазе у близини границе са сусједним државама. На сваки позив су, додају, адекватно одговорили, што ће чинити и убудуће.

„С обзиром да још увијек метеоролошке прилике погодују кретању миграната, не очекује се да ће доћи до смањења њиховог броја, због тога апелујемо на све грађане херцеговачких општина да, уколико их виде да се крећу главним или споредним саобраћајницама, позову на 122 и обавијесте полицију о смјеру њиховог кретања. Такође, уколико их примијете у напуштеном објекту, апелује се на грађане да без полицијске пратње не прилазе објектима, како бисмо заједно спријечили нежељене догађаје“, напомињу у полицији.

У Билећи посебна сједница скупштине

У Билећи ће у четвртак бити одржана посебна сједницa Скупштине општине, са једном тачком дневног реда - мигрантска криза и проблеми становника Билеће са мигрантима.

Пресједник СО Билећа Срђан Роган потврдио је да је позив да присуствују сједници упућен и министру МУП РС Драгану Лукачу и министру безбједности БиХ Драгану Мектићу.