IMG-eac204918dec846acf0aad1f0a4e016f-V.jpg (136 KB)

Представници Полицијске управе Требиње данас су одржали конференцију за штампу на којој су говорили о резултатима рада Управе у току 2020.године.

На конференцији су говорили начелник Полицијске управе Требиње, Синиша Лакета, начелник Сектора полиције Петар Козјак и начелник Сектора криминалистичке полиције, Велибор Вукоје. Према ријечима Синише  Лакете начелника Полицијске управе Требиње безбједносна ситуација је оцијењена као задовољавајућа.

Како се данас могло чути у периоду јануар децембар 2020. године, евидентирано је 434 случаја нарушавања јавног реда и мира за које је пријављено 667 починилаца, а у области безбједности саобраћаја број незгода је мањи за 15,5 одсто. Евидентирано је за 7,1 одсто мање кривичних дјела као и за 11,2 одсто мање случајева злоупотребе опојних дрога.

Новинаре је данас посебно интересовало докле се стигло у области рјешавања кривичних дјела оштећења туђе ствари односно паљевине аутомобила.

" У већини случајева ријеч је о посипању возила неком запаљивом течности и под надзором тужиоца у току су и одређена вјештачења. Постојећа оперативна сазнања се провјеравају и неозбиљно би било од мене да кажем да ће ускоро бити одређених резултата али у циљу истраге не бих било шта да коментаришем о евентуалним материјалним доказима или билочему везаном за истрагу“, рекао је Лакета.