IMG-c25f961ee44cec1613e3f14e61fbabb7-V.jpg (115 KB)

Стање безбједности на подручју које оперативно покрива ПУ Требиње у јануару ове године је задовољавајуће,  оцијенио је Синиша Лакета, начелник ове управе.

"Иако је јануар празнични мјесец, све је прошло добро, захваљујући одговорности грађана прије свега. Ове године је евидентирано 12% мање случајева нарушавања јавног реда и мира у односу на јануар прошле године", казао је Лакета.

Он се осврнуо на активности које ових дана проводе полицијски службеници ПУ Требиње.

"Ради се о редовним активностима ради спријечавања криминалитета. Већ смо у пар ових дана ријешили неке случајеве", казао је он и додао да ће се активности наставити и у наредном периоду.

Захваљујући раду полиције, превентивно и репресивно, стање је задовољавајуће - додао је Петар Kозјак, начелник Сектора полиције.

"У јануару је евидентирано 26 саобраћајних незгода од којих осам са лакше повријеђеним лицима. Број незгода са материјалном штетом је 18. Ни у овом, ни у упоредном периоду није било саобраћајних незгода са погинулим или тешко повријеђеним лицима", објаснио је Kозјак.

О криминалитету је говорио Велибор Вукоје, начелник Сектора за криминалитет и дроге који је истакао да је у посматраном мјесецу ПУ Требиње евидентирала 24 кривична дјела, што је више за пет у односу на претходни период.