У организацији Високе школе за туризам и хотелијерство Требиње Универзитета у Бањалуци данас је у нашем граду почела дводневна радионица под називом „Трансфер знања за потребе развоја туризма у заштићеном подручју“.

transfer-znanja-turizam.JPG (161 KB)

Представници ресорног министарства и Универзитета у Бањалуци одржаће предавања о могућностима развоја туризма у заштићеним подручјима Српске, значају биљног и животињског свијета на развој ове врсте туризма те колико су историјски споменици значајан елемент за развој туризма у заштићеним подручјима.

„Семинар је намијењен радницима у области туризма који ће имати прилику да на предавањима чују најновије правце у којим треба да се развијају туристички потенцијали“, рекао је Предраг Говедарица, виши стручни сарадник за предузетништво, Центра за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањој Луци.

Рођени Требињац, Данило Ковач, професор бањалучке гимназије и асистент на Филозофском факултету у Бањалуци, бесједио је на тему „Историјски споменици као значајан елемент за развој туризма у заштићеном подручју“, док је о „Могућностима развоја туризма у заштићеним подручјима РС“ говорио професор Обрен Гњато.