gacko-vodovod.jpg (112 KB)

Радници гатачког "Водовода" одлучили су на састанку да због неисплаћених плата поново ступе у генерални штрајк, у уторак, 19. новембра, најављено је данас из Синдикалне организације овог предузећа.

"Усљед вишегодишње кризе која је тренутно ескалирала и немогућности налажења рјешења од послодавца, Надзорног одбора и представника државног капитала општине Гацко и општинске власти, радници `Водовода` на челу са Синдикалном организацијом и штрајкачким одбором приморани су да ступе у штрајк", наводи се у саопштењу синдиката.

Наводи се и да су радници овог предузећа посљедњу плату примили за јун ове године, док топли оброк и регрес нису годинама уназад.

У саопштењу се истиче да су њихови захтвјеви јасни - исплата плате за јун и август ове године до 19. новембра, а оне за септембар и октобар до 15. децембра.

"Захтјев су и преговори о цијени рада и правилније расподјеле плата, али и исплата синдикалне чланарине радницима", наглашава се у саопштењу.

Напомињу да је 56 породица у Гацку доведено у безизлазну ситуацију због ћутања надлежних и због тога што одговорни нису испунили обећања.

"Радници `Водовода` остаће истрајни у захтјевима и овај пут не пристају на компромис", наводи се у саопштењу.