vodovod-gacko-strajk.jpg (148 KB)

Генерални штрајк радника предузећа "Водовод" Гацко почео је јутрос уз минималан процес рада због кашњења четири плате и осталих примања, рекла је предсједник синдиката у овом предузећу Санела Ћећез. Она је истакла да генерални штрајк неће престати док се не испуне сви тражени захтјеви.

"Наши конкретни захтјеви били су исплата плате радницима за јул и август, а рок је био до данас, те за септембар и октобар до 15. децембра, али и да се нађе конкретно рјешење за наш проблем", рекла је Ћећезова нопвинарима у Гацку.

Она је истакла да су ове захтјеве упутили начелнику општине Гацко Милану Радмиловићу и осталим челницима општине, али да нико није одговорио на њих до данас.

"Мислим да ћемо предузети и радикалне мјере, нећемо поправљати кварове на мрежи осим ако је у питању Дом здравља и школа", рекла је Ћећезова.

Радници гатачког "Водовода" кажу да је предузеће у дубиози и да је много криваца.

Радник Бошко Бејац каже да је ситуација алармантна. "Људи су у кризи, немамо плате, али ни топли оброк и остала следовања која имају нормалне фирме", рекао је он.

Радница Ранка Голубовић каже да и она и њен супруг раде у "Водоводу" и да су на ивици егзистенције.

"Радим мало више од 28 година, а плате немам четири мјесеца. Одговоран сам радник и ово нисам заслужила. Све што имамо, имамо из `Водовода` и зато смо у безизлазној ситуацији", навела је она.

Директор "Водовода" Горан Лучић је на боловању, а нико од гатачких челника данас није желио да коментарише ситуацију у "Водоводу".