danijel rasovic radnik.JPG (124 KB)

Упркос пандемији вируса корона запослени у предузећу "Радник" из Требиња су успјешно реализовали све планиране послове уз пуно поштовање епидемиолошких мјера.

Радници овог предузећа тренутно обављају послове по јавном позиву Градске управе за уређење заједничких дијелова зграда – хаустора стамбених и стамбено-пословних објеката на подручју града из 2018. године којим је било обухваћено 69 хаустора.

Према ријечима Данијела Рашовића, директора предузећа „Радник“ у току су радови на уградњи врата, прозора и стаклених стијенки на 37 хаустора, а претходно је обављено кречење хаустора, уградња интерфона, поштанских сандучића и друге интервенције.

„Уградњом врата у потпуности се завршава овај јавни позив за који је Градска управа обезбједила 150.000 КМ“, каже Рашовић и наглашава да је прије пар дана завршено уређење фасаде  у Његошевој улици, а по јавном позиву из 2020. године за санацију фасада на подручју града.

За ове послове Град је обезбиједио 40 одсто средстава, а остали новац власници пословних  и стамбених простора у згради.

Рашовић истиче да су запослени у „Раднику“ још увијек ангажовани на радовима у болници Требиње.

„У протеклом периоду на одјељењу Онкологије завршили смо санацију мокрих чворовм, док смо на Радиологији  радили инсталационе, гипсарске и молерско – фарбарске радове“, каже Рашовић.

Такође, како каже директор „Радника“, планирано је да насеље Тини у наредном периоду добије нову јавну расвјету, на градској обилазници биће обављена рекоснтрукција постојеће расвјете, а слични послови биће обављени и у Колубарској улици.

Разговарао Ратомир Мијановић: