Одборник Покрета за правду и ред Небојша Милишић изјавио је данас у току скупштинског засједања да је најстарији требињски спортски колектив ФK „Леотар“ рупа безданица и да се противи његовом уласку у Премијер лигу, односно финансирању шестог премијерлигаша у граду на Требишњици.

IMG_20210721_101411.jpg (119 KB)

Милишићеве изјаве изазвале су негодовање бројних Требињаца, Леотарових навијача, који су пратећи радио пренос реаговали и упитали гдје су брига и љубав за клуб којим се поносимо скоро цијели један вијек.

Из Управе ФK „Леотара“ Милишићу су поручили да је овај спортски колектив најстарији и најмасовнији у Требињу и да су из Леотаровог дреса поникли врхунски спортисти, амбасадори Требиња.

„Бесмислена политизација и изругивање са једним озбиљним спортским клубом, стогодишње традиције и то од оних који никада нису уложили ни мало труда, енергије, новца да не говорим је потпуно апсурдно“, рекао је предсједник управе клуба Гордан Мишељић.

На Милишићеву дискусију и опаску да је ФK „Леотар“ рупа безданица која ће усисати све друге спортове и поређење са бабом која је сломила једну ногу оштро су реаговали одборници владајуће већине који су поручили Милишићу да ако већ нема љубави и бриге за развој спорта у Требињу, не треба бити гробар спортских колектива и лицемјер.

Одборник СНСД-а Здравко Бутулија навео је све успјешне требињске клубове који већ годинама функционишу захваљујући првенствено раду и труду ентузијаста који су требињски спорт у последње вријеме подигли на висок ниво.